Navigácia

Počet návštev: 725580
 • Igazgatói szabad

  2018.10.29 - én, azaz hétfőn igazgatói szabadnap

 • Európai nyelvek napja

  Tanulóink az Európai nyelvek napja című rendezvényen vettek részt Királyhelmecen. Különböző népek kultúrájával, nyelvével ismerkedtek meg. A kísérő pedagógusok módszertani előadáson vehettek részt. A játékos, kreatív feladatoknak köszönhetően mindenki jól érezte magát.

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
 • Tanévnyitó


  „Lehullott már néhány levél, hunyorog a napsugár,
  indulhat az újabb tanév, az idő is tudja már.
  Előkerül sok-sok tankönyv, táska, füzet, ceruza,
  feldíszítve, ünneplőben vár újra az iskola.“

  (Bártfai Judit-Tanévnyitó)

  Megkezdődött a 2018/2019-es tanév.

  A diákok szüleik kíséretében indultak az iskolába. Az ünnepélyes tanévnyitón sok buzdító szó hangzott el mind az igazgatónő, mind a polgármesternő tolmácsolásában.

  Kívánunk mindenkinek az idei iskolaévre sok türelmet, kitartást és jó eredményeket.

 • Tanévnyitó

  Az iskola vezetősége értesíti a Tisztelt szülőket és iskolánk tanulóit, hogy a 2018/2019-as iskolai év ünnepélyes tanévnyitója 2018. szeptember 3-án lesz 8:30 órától az iskola udvarán.

 • Tanévzáró

  Do galérie Tanévzáró boli pridané fotografie.

 • Barátság kupa

  Iskolánkon 2018 – ban  ötödik  alkalommal került  sor a Barátságkupa elnevezésű futbalverseny megrendezésére.  Minden évben a környező iskolák csapatati vesznek rajta részt. A verseny jó hangulatban zajlott. Fő támogatója Ing.Márta Vozáriková városunk polgármestere volt.

  A csapatok sportszerüen játszottak és az eredmények a következő képen alakultak.

  1. helyezett   a Bélyi Alapiskola
  2. helyezett a Nagytárkányi Alapiskola
  3. helyzett a Tiszacsernyői Szlovák Alapiskola
  4. helyzett a Tiszacsernyői Magyar Alapiskola csapata lett.

     A verseny után finom ebéd várta a felkészítő tanárokat és a sportolókat is.

   

 • Dobó István Emlékverseny

  Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Dobó István Emlékverseny Nagyszelmencben. A versenyen iskolánk csapata is próbára tette tudását. A nap Dobó István szobrának megkoszorúzásával kezdődött. Ezt követően a versenyzők különböző játékos feladatokat oldottak meg. Az elméleti részt vitézi próba követte. A nap végén minden diák könyvjutalomban részesült.

 • Városi gyermeknap

  2018. június 1-jén /pénteken/ városi gyermeknapon vettünk részt. Rajzversenyek, kézműveskedés, városi rendőrök bemutatója és arcfestésszórakoztatta a gyerekeket. Minon, Miki és Minnie a kedvenc mesefigurák nagy mosolyt csaltak a gyerekek arcára. A polgármester asszonynak köszönhetően senki sem maradt jutalom nélkül. A győztes osztályok külön díjban részesülhettek. IGAZI GYERMEKNAP VOLT!!!

 • Gazdasági ismeretek

  Május 29 – én iskolánkon Gazdálkodj okosan címmel vetélkedőt rendeztünk, melynek célja a pénzügyi-gazdasági ismeretek bővítése volt. A felső tagozatos diákok, valamint a 4. osztály tanulói különböző játékos feladatokon keresztül mérhették össze tudásukat e témával kapcsolatban. A délután jó hangulatban telt, és természetesen a legügyesebb csapatoknak nem maradt el a megérdemelt jutalom.

 • Kirándulás Királyhelmecen

   2016.5.30-án iskolánk 2. és 4. évfolyama előgyermeknapi előadáson vett részt Királyhelmecen. A hoppláda c. zenés mesejátákot tekintették meg, ami egy mulatságos és érzelmekben gazdak történetegy kisfiú és egy kislány barátságáról. Nagyon tanulságos emberi kapcsolatokat mutatott be:szeretetet, barátságot, árulást, megbocsátást. Az előadás után a város utcáján sétáltak, s hűs fagyizgatás közben néhány nevezetességet is megtekintettek. Majd betértek a Mailáth JózsefRegionális Múzeumba, ahol megtekintették Sisi hercegnő ruháinak másolatát. A kiállítás, melyet egy gödöllői ruhaszalon segítségével hoztak el a városba, az egykori osztrák császárné és magyar királyné legkedveltebb ruháit mutatta be. A gyerekek fáradtan tértek vissza az iskolába, viszont élményekkel gazdagabban.

 • Nyitott nap

  Do galérie Nyitott nap boli pridané fotografie.

  2018. május 18-án a nulladik évfolyamban nyitott napot tartottunk iskolánkon. A szülők betekintést nyertek a tanítási órákba. Megfigyelhették a gyerekek és a pedagógusok munkáját egyaránt. A diákok keményen dolgoztak egész órán, ugyanakkor a harmonikus, könnyed légkör elfeledtette a munkába fektetett energiát. A játékos feladatoknak köszönhetően élvezettel és aktívan dolgozott mindenki.

 • Elsősegélynyújtás Királyhelmecen

  „Az elsősegélynyújtás a sürgős helyszíni betegellátás első lépése. Bajbajutott embertársainkon segíteni mindenkinek állampolgári kötelessége.” (1997. évi CLIV Eü. törvény)

  Május 9-én, Királyhelmecen a Vöröskereszt szervezésében elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutatón vettek részt diákjaink. A tanulók kipróbálhatták az újraélesztést, a kötözések különböző technikáit, továbbá az eszméletlen beteg ellátással is megismerkedtek. Az életmentés a legnagyszerűbb dolog a világon, fontos hogy a diákok elsajátítsák ezeket a hasznos tudnivalókat, hogy segíthessenek másokon.

 • Föld napja

  „A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.“

   

  Iskolánkon ebben az évben is megemlékeztünk otthonunkról, a Földről.

  Mindannyian tudjuk, hogy védeni, óvni kell, hisz egyre több veszély fenyegeti, amelynek legtöbbjét mi magunk okoztuk. A tanórákon belül iskolánk tanulói a Föld megóvásával kapcsolatos munkákat készítettek. Nagyon érdekes kézműves munkák, óriásplakátok, aszfaltrajzok készültek.  Voltak osztályok, akik virágokat ültettek az iskola kertjében, illetve szemetet szedtek az iskola körül. A diákok nagyon aktívan vettek részt a programokban, és nagyon élvezték a „védelmi” munkát, mellyel közvetlenül saját környezetüket védik, közvetve pedig védik jövőjüket.

   

 • Olvasómaraton

  Do galérie Olvasómaraton boli pridané fotografie.

  „A lelke mélyén minden ember szeret olvasni, csak van aki még nem találta meg a kedvenc könyvét.“

  Iskolánkon idén is megrendezésre került az Olvasómaraton.

  A nulladikos és elsős tanulók Alekszej Tolsztoj: A répa című meséjét ismerhették meg. A mese felolvasását követően eldramatizálták a mesét majd játékos feladatokkal folytatták a napot.  A közös munka eredményeképpen faliújság készült. A másodikos és negyedikes diákok Carlo Collodi: Pinokkió című meseregényéből olvashattak fel. A felolvasás több órán át tartott, majd ezt követően nekiláttak az olvasottak feldolgozásához. Faliújságot készítettek Pinokkió jó és rossz tulajdonságairól.  Majd mozgásos játékkal kipróbálhatták, hogy milyen lehetett a cethal gyomrában.

  A felső tagozatos diákok a kötelező olvasmányok közül két regénnyel ismerkedtek meg. Az ötödik és a hatodik évfolyam tanulói Jules Verne – Kétévi vakáció című művét dolgozták fel. A nagyobbak pedig a nagysikerű Harry Potter sorozat első részével foglalkoztak. Az olvasás után kvíz, illetve szövegértési feladatok következtek. Ezt követően kreativitásukat is bizonyíthatták. A könyvek alapján készültek plakátok, könyvjelzők és egy makett is.

  A diákok hangulata nagyon jó volt, reméljük mindenki jól érezte magát.

 • Beiratkozás

  2018. április 13-án tartottuk iskolánkon a beiratkozást. 

  A kis elsősöket kultúrműsorral várták az idősebb tanulók. Dalokkal, tánccal bátorították őket arra, hogy az iskolától  nem kell félni, hisz a tanulás mellett sok a móka és a szórakozás.

  Míg folyt a beiratkozás a gyerekek ügyességi sportjátékokat játszottak a tanító nénikkel. Szép ajándékokat készítettek és vettek át. A játék után következett a jól megérdemelt uzsonna.

  Bízunk benne, hogy a jól sikerült délután után félelem nélkül várják majd a szeptemberi csengetést.

  Köszönjük a bizalmat azoknak a szülőknek, akik szeptembertől ránk bízzák gyermekeiket!

 • Rumcájsz, a betyár

  Diákjaink március 9-én, Rumcájsz, a betyár című szlovák nyelvű gyermekelőadáson vettek részt.
  Rumcájsz cipészmesterként dolgozott egy cseh kisvárosban, Jičínben. Egy napon a település polgármestere összeveszett a suszterrel, és kikergette a városból. Ezután Rumcájsz betyárként a szegényeket védte, pozitív hősként harcolt a földesurak zsarnoksága ellen. Az előadásból az is kiderült, hogy hogyan ismerkedett meg feleségével, Mankával, s hogyan szelídítette meg a háromfejű sárkányt. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, jókat derültek a vicces jeleneteken. Reméljük, nem felejtik el Rumcájszt, a piros nadrágos, nagyszakállú hőst, a szegények gyámolítóját.

 • Testovanie T-9

  2018 március 21-én sor kerül a 9. osztályos tanulók országos tudásszint felmérésére.

Novinky

Kontakt

 • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským-Alapiskola
  Zimná 6, Čierna nad Tisou
 • 056/63 50 596

Fotogaléria